{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krišto: Problem u radu Vlade FBiH je pokušaj negiranja jednog naroda

S
SRNA
28.5.2015. u 14:54
7
116
Krišto: Problem u radu Vlade FBiH je pokušaj negiranja jednog naroda
7
Krišto: Problem u radu Vlade FBiH je pokušaj negiranja jednog naroda
Borjana Krišto (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zamjenik predsjednika HDZ BiH Borjana Krišto izjavila je da je ponovo došlo do problema u radu Vlade Federacije BiH, da nedostaje konsenzus i povjerenje između HDZ-a, SDA i DF-a, ali i da postoji pokušaj negiranja jednog naroda.
"Na osnovu rada u federalnoj Vladi vidi se da ne postoji konsenzus pri donošenju određenih odluka. HDZ BiH će učiniti sve da odnosi u Vladi FBiH budu takvi da vlada povjerenje i da se ispoštuju obaveze i dogovori", rekla je Krišto za Srnu.

Ona je izrazila nadu da će tako postupiti i drugi koalicioni partneri i da će federalna Vlada na narednom zasjedanju pokušati da dogovori sve ono što je stvar dogovora koalicionih partnera.

"Ukoliko takve stvari ne idu, mislim da su potrebni neki drugi koraci. Ne smije se negirati da se ovdje želi proturiti da postoji problem kada je riječ o ministrima iz HDZ-a i da oni nešto posebno traže", navela je Krišto.

Prema njenim riječima, Vlada FBiH mora raditi u skladu sa Ustavom, a mora se poštovati i stav ministara koji dolaze iz jednog naroda.

"Ovdje nije problem HDZ. Ja bih rekla da se radi o negiranju jednog naroda, a
ako Vlada misli da radi bez ministara iz HDZ-a to nije problem, već je problem negiranje jednog naroda", rekla je Krišto Srni.

Ona ističe da se moraju uvažavati stavovi jednog naroda sve dok Ustav ne bude promijenjen.

Na jučerašnjoj sjednici Vlade FBiH, koja je održana u Mostaru, ponovo je došlo do sukoba na relaciji DF-SDA-HDZ BiH zbog raspodjele funkcija u javnim preduzećima.

Ministar energetike, industrije i rudarstva Reuf Bajrović iz DF-a predložio je juče da se na dnevni red uvrsti izbor šest članova Nadzornog odbora "Elektroprivrede HZ HB", koji su prošli konkursnu proceduru i dio su redovnog imenovanja u 14 nadzornih odbora, koje je započeo prethodni ministar.

Ministri iz SDA i HDZ-a nisu prihvatili Bajrovićev prijedlog.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: