Oproštajna posjeta
0

Krišto primila Schmunka

FENA
Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Borjana Krišto primila je sinoć u oproštajni posjet ambasadora SR Njemačke u BiH Michaela Schmunka.

U otvorenom razgovoru razmijenjene su informacije i stajališta o političko-gospodarstvenim prilikama i procesima u BiH.

Ocjenjujući međusobne odnose dobrim i nadasve prijateljskim, iskazana su očekivanja njihovog daljnjeg unaprjeđenje na partnerskim osnovama i poslovnoj suradnji.

U kontekstu razgovora o evropskoj budućnosti sugovornici su se složili da potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU predstavlja ogroman doprinos ekonomskoj i političkoj stabilnosti BiH, ali i odgovornost i obvezu svih tijela vlasti u BiH za ispunjenje preuzetih obveza iz Sporazuma.

Ovim se otvaraju vrata za prosperitetnu budućnost za sve narode i građane BiH i nastavlja daljnji proces za punopravno članstvo u zajednicu razvijenih evropskih zemalja.

-Pitanje Ustava BiH koji mora biti po mjeri sva tri konstitutivna naroda je svakako prioritet u osiguravanju uvjeta za sigurno djelovanje u tom pravcu te taj proces treba nastaviti i što prije ga ponovo aktualizirati, istakla je Krišto.

Krišto je poželjela ambasadoru puno uspjeha na osobnom i profesionalnom planu, saopćeno je iz Ureda za informiranje.