{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krišto odbacila špekulacije o formiranju nove parlamentarne većine

F
12.9.2017. u 17:42
11
14
Krišto odbacila špekulacije o formiranju nove parlamentarne većine
11
Krišto odbacila špekulacije o formiranju nove parlamentarne većine
Borjana Krišto (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjedavajuća Zastupničkog doma BiH Borjana Krišto odbila je komentarisati medijske špekulacije kako se na državnoj razini pokušava okupiti nova vladajuća većina koju bi činili zastupnici HDZ-a BiH, SBB-a i SNSD-a.
Na konferenciji za novinare u Livnu, gdje je Krišto sudjelovala u razgovorima o prekategorizaciju graničnih prijelaza Kamensko i Vaganj, dužnosnica HDZ-a BiH je izjavila kako ne želi komentarisati glasine za koje niti ne zna od koga potječu.

Po njenim riječima, umjesto da se vrijeme troši na isprazne priče, sve strane trebale bi preuzeti odgovornost i predstojeće vrijeme iskoristiti za ispunjavanje preuzetih obaveza.

"Odgovornost treba preuzeti svako, a na poseban način bošnjačke političke stranke koje, zapravo, kreiraju nekakvu većinu, više ne od sjednice do sjednice, nego od tačke do tačke dnevnog reda", poručila je Krišto.

Dodala je kako će predstavnici HDZ-a BiH i stranaka Hrvatskog narodnog sabora u zakonodavnoj vlasti i dalje raditi na zakonskim prijedlozima i rješenjima koja su u "interesu prije svega BiH, odnosno njenih konstitutivnih naroda i građana".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: