|

Krišto i Čović razgovarali s kancelarkom Merkel

Krišto i Čović razgovarali s kancelarkom Merkel
0
F
FENA
6.12.2010. u 19:07
12
komentara
0

dijeljenja
Krišto i Čović razgovarali s kancelarkom Merkel Borjana Krišto
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH prof. dr. sc. Dragan Čović i dopredsjednica te stranke i predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto razgovarali su danas u Berlinu s kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel i savjetnikom saveznog kancelara za vanjsku politiku i sigurnost Christophom Heusgenom.
U razgovoru o aktuelnim političkim pitanjima i situaciji u Bosni i Hercegovini zaključeno je kako je nužno da BiH funkcionira učinkovitije kao država i da brže ispunjava uvjete za punopravno članstvo u Europskoj uniji i NATO-u.

Istaknuto je također da treba što prije implementirati izborne rezultate i fromirati novu vladu koja će ubrzano raditi na rješavanju najvažnijih pitanja.

Potvrđena je i spremnost Savezne Republike Njemačke da u sklopu zajedničke politike Europske unije pomogne BiH na europskom putu, a njemačka kancelarka Angela Merkel istaknula je snažnu potporu BiH na njezinu putu ka euroatlantskim integracijama, stoji u saopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a BiH.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...