|

Čović i Krišto s Merkel razgovarali o novoj vladi u BiH

Čović i Krišto s Merkel razgovarali o novoj vladi u BiH
0
S
Sarajevo-x.com
7.12.2010. u 09:04
10
komentara
0

dijeljenja
Čović i Krišto s Merkel razgovarali o novoj vladi u BiH
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović te dopredsjednica HDZ BiH i predsjednica FBiH Borjana Krišto razgovarali su u ponedjeljak, 6. decembra, u Berlinu s kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel, te savjetnikom saveznog kancelara za vanjsku politiku i sigurnost Christophom Heusgenom.
Na sastanku je bilo riječi o aktuelnim političkim pitanjima i situaciji u Bosni i Hercegovini. Tokom razgovora zaključeno je kako je neophodno da BiH funkcionira učinkovitije kao država i da brže ispunjava uvjete za punopravno članstvo u Evropskoj uniji i NATO.

Poseban interes iskazan je za brzu implementaciju izbornih rezultata uz ocjenu kako BiH treba što prije osigurati stabilnu parlamentarnu većinu i dobiti novu vladu koja će ubrzano raditi na rješavanju najvažnijih pitanja.

Potvrđena je i spremnost Savezne Republike Njemačke da u okviru zajedničke politike EU pomogne BiH na evropskom putu, a njemačka kancelarka Angela Merkel je istaknula snažnu podršku BiH na njenom putu ka euroatlantskim integracijama, saopćeno je iz HDZBiH.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...