Komentari (215)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"....nakon izbora doći će do krize"?!... pa za vec nije kriza zadnjih 25 godina?!....
...zar vec?!
@BHRealnost3 Podsjetimo se ko su Krište: https://www.youtube.com/watch?v=OD4IyV9_irY
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Hrvati se stvarno nadaju da će Bošnjaci dozvoliti promjenu izbornog zakona. Fakat su smiješni ljudi. To oni kontaju da će im se dozvoliti da si biraju člana Predsjedništva i zastupnike u Domu naroda ali i ostalim parlamentima. Glupaci. Treba u tu priću uključiti Džaferovića i Genjca majstore destrukcije hrvatskih prijedloga, koji su jedini sposobni održati status quo i osigurati da Hrvatima Bošnjaci mogu birati člana Predsjedništva i zastupnike u Domu naroda.
"... da Hrvatima Bošnjaci mogu birati člana Predsjedništva i zastupnike u Domu naroda...." Vidis, ja ovo uopste ne razumijem. Kome je od ikakve koristi ako mi drugima biramo predstavnike. Takvi predstavnici nemaju podrsku njihove zajednice i snjima se ni o cemu ne moze dogovarati. Da li mi to cinimo samo iz inata? Bojim se da se tako ne stvarara zajednica ni dogovori. Zasto cinimo takve politicke gluposti ?
@Alpak Pa kako bi se drugačije mogla stvoriti unitarna islamska BiH ako ne preglasavanjem i naturanjem svoje volje drugim narodima i to u prvoj fazi Hrvatima a u drugoj fazi razvaljivanjem RS-a. Vidiš li ti drugi način za stvaranje islamske BiH osim ovog?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nije mi jasno sta medjunarodna zajednica radi??!? Daj nam tutora kakvog i nek vodi drzavu ove politicare pohapsi jer su em ludi, em nesposobni. Za 25 godina nisu se pomakli sa mrtve tacke. Šta? Zato što oni od izbora ocekuju fotelje a mi da nam bude bolje. I tako je zadnjih 20 godina. Obecaju da ce bit bolje mi im damo vlast, pokupe pare i smiju se narodu. Svaki put su neki ultimatumi, uslovi zelje da bi mogli forimirati vlast.
:):) Pogresno shvatate rijec "kriza" Misli se na totalno ekonomsko-politicko stopiranje Federacije i ukupno BiH Nesto u stilu,..u autu si koji svakako ide a vozacu ruke svezane
Kad će kmečavci hrvatski priznati konstitutivnost Srba u zapadnohercegovačkim vukojeebinama? Kad će priznati bosanski jezik i prestati ga nazivati "bošnjačkim"? Kad će prestati slaviti ratne zločince? Kad će ukinuti HDZ koji je temelj UZP-a osuđenog u Hagu? Kad će poskidati paradržavna obilježja i križeve iz institucija sekularne i nezavisne BiH? Mamicu im pokvarenu, seljačku.
ne sekiraj se ti za nas Srbe :):) Proziva hrvate a Srba sam nema u svom Ustavu Federacije:):):) Ni Srba, ni Srpskog jezika, pa sta prozivas hrvate???
Ustaško-četnički plan i mantra,što u BiH gore,to za njih bolje...
Ustaško-četnički plan i mantra,što u BiH gore,to za njih bolje...
https://wiki.royalfamily.ba/wiki/Stećak
Neka prijelazno rjesenje bude primjena rezultata popisa iz 2013. koji sadrzi podatke o etnickoj pripadnosti gradjana, te onda omoguciti da u FBiH bos. i hrv. clan Predsjed. uistinu imaju legitimitet tako sto ce izborni listici za te 2 pozicije biti na 2 razlicita listica s relevantnim kandidatima (narodnost kandidata je nebitna), te onda Hrvati glasuju na jednom listicu, a Bosnjaci na drugom, a tzv. Ostali neka glasuju po savjesti. Identican model primijeniti i na Dom naroda i mirna Bosna.
(nastavak) Time bi automatizmom bilo rijeseno i pitanje Sejdic-Finci jer bi se svaki, bas svaki drzavljanin BiH mogao kandidirati na svakoj od lista i biti biran, a puni ili vecinki legitimitet adekvatne etnicke zastupljenosti u drzavnim organima bio bi takodjer skoro pa zagarantiran jer bi bilo mnogo teze raditi izborne makinacije i provoditi ikakav izborni ili post izborni inzenjering. Jos samo rijesimo TV kanal kao banalno pitanje, te okrupnimo zupanije da smanjimo admin. aparat i MIR!
Treba samo pratiti situaciju, jer ako prema presudama suda ne dođe do izmjena izbornog zakona, Hrvati mogu bojkotirati izbore, jer neće prihvatiti da im Bošnjaci biraju Željka Komšića ili zastupnike u Domu naroda. O tome kako mi se čini govori Borjana i još jedna stvar je indikativna treba se čuvati političkog autogola sa neusvajanjem izmjena Izbornog zakona po kojem je trenutno nemoguće izabrati Dom naroda, jer i EU je jasno da je riječ onda o opstrukciji.
vidi ti nje, u krznenoj bundi, sa hermes torbom! trosis pare osiromasenih gradjana, vecinom bosnjaka, gusko jedna!!! koji debil od zene, lopov najveci.
Da, da, bukvalno otela od Bošnjaka pare i otišla u radnju i kupila bundu i ne večinom, nego isključivo otela pare od Bošnjaka i to osiromašenih Bošnjaka. Ona ne konta da joj Bošnjaci jedva dozvoljavaju da uopće smije govoriti, a kamo li da iznosi nekakvo svoje mišljenje. U stvari kad joj naš Željko bude šef, kad ga budemo rvatima izabrali, pokazaće on ne samo njoj, nego svim rvatima kako musa dere jarca i kako roda sitno biber tuca.
Borjana Kristo: Ako budes dobro uporna, dobices sto i mlada prvu noc.!!
Nista mjenjat, kome se ne svidja nek nabere
Bosanskim hrvatima, 2%...je tesko udovoljiti
Pa kriza vec uveliko traje. Nista novo nam nisi ni rekla.
"To bi generisalo razne krize"...RODENA U LIVNU A VAKO PAMETNA?Nakon toga radila je u brojnim tvrtkama u pravnoj službi: u "Agro Livnu" (1987. - 1988.), "Guber Livnu" (1990. - 1991.) i "Likom Livnu" (1991. - 1992.)