BiH
86

Kriminalac sa debelim dosjeom Habibović odgovarat će i za prodaju heroina

Piše: D. Brkić
Senad Habibović
Senad Habibović
U opsežnoj akciji službenika Jedinice za posebne namjene MUP-a TK u četvrtak ujutro uhapšen je Senad Habibović (27) zvani Sena, i još jedanaest osoba koje se dovode u vezu s njegovim kriminalnim djelovanjem.
Među uhapšenim je i Slađana Vuković, radnica u jednom tuzlanskom kafe baru, koja je u ljubavnoj vezi sa Habibovićem.

Uhapšeni su još i Edin Livadić, Adnan Idrizović, Nermin Tahirović, Samir Vuković, Nikola Rackov, Ibrahim Koligi, Eldar Osmanović, Muharem Makoli, Admir Mujezinović i Alija Batanović.

Oni su nakon kriminalističke obrade predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzla, odnosno bit će saslušani kod postupajućeg tužioca.

Podsjetimo, prilikom njihovog hapšenja pronađena je određena količina narkotika, novca, oružja i drugih predmeta koji su privremeno izuzeti. Zahid Selimbašić, načelnik Sektora kriminalističke policije, izjavio je kako je grupa Senada Habibovića prodavala heroin i druge narkotike na području općine Tuzla.

Habibović je ranije osuđivan za pokušaj ubistva, ucjenu i premlaćivanje. Naime, 2006. godine je u jednom ugostiteljskom objektu pokušao ubiti Denisa Durakovića. Osuđen je na 18 mjeseci zatvora.
Potom je osuđen na 10 mjeseci zbog nasilničkog ponašanja, a bio je sudionik tuče iz 2007. godine kada je ispred Doma mladih pretukao Mehmeda Mujića. Iste godine istukao je Željka Čovića i Denisa Rahmanovića, a na UKC Tuzla se sukobio i s Damirom Mehićem zvani Bibi. Habibović je premlatio i Spasoju Ostojića, a zbog ucjene profesora sarajevskog Pravnog fakulteta Sanjina Omanovića osuđen je na godinu dana zatvora.

Naime, Habibović je u jeku seks afere, koja je potresala tuzlansko odjeljenje Pravnog fakulteta Sarajevo, ucjenjivao profesora Sanjina Omanovića kompromitirajućim videosnimkom. Habibović se dovodio u vezu sa nekoliko pucnjava u Tuzli, a neposredno prije novog hapšenja napustio je KPZ Zenica.