Crna hronika
90

Senad Habibović i njegovi saradnici ostaju u jednomjesečnom pritvoru

Piše: D. Brkić
Senad Habibović
Senad Habibović
Senad Habibović (27), zvani Sena, nastanjen u Tuzli, narednih mjesec dana provest će u jednomjesečnom istražnom pritvoru zbog postojanja osnova sumnje da je tokom 2012. godine pa do sredine jula 2013. godine organizovao grupu koja se na području TK i Tuzle bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

Pritvor je određen i za Habibovićeve saradnike: Adnana Idrizovića (28), Nermina Tahirovića (28), Edina Livadića (39), Nikolu Rackova (25), ), Ibrahima Koliqija (31), Aliju Batanovića (29), Ademira Mujezinovića (29), Eldara Osmanovića (25), Muhameda Makolija (21) i Samira Vukovića (21), te Slađanu Vuković (32) koja je u ljubavnoj vezi s Habibovićem.

Grupa Senada Habibovića tereti se da je nabavljala, prepakivala i prodavala opojnu drogu marihuanu i amfetamin većem broju osoba s područja TK. Prilikom hapšenja službenici policije su privremeno oduzeli 50.000 KM, izvjesnu količinu narkotika, oružje i druge predmete, a zaplijenjeni su Habibovićev automobil i motocikl.

Habibović je ranije osuđivan zbog nasilničkog ponašanja, ucjene i pokušaja ubistva, dok je i većina njegovih saradnika od ranije poznata organima gonjenja.