{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kreso: Fabrika Birač duguje 22 miliona KM za gas

S
31.7.2012. u 13:47
0
3
Kreso: Fabrika Birač duguje 22 miliona KM za gas
0
Kreso: Fabrika Birač duguje 22 miliona KM za gas
Zvornik (Foto: SRNA)
Direktor BH gasa Adnan Kreso izjavio je danas da Fabrika glinice Birač iz Zvornika duguje sarajevskom BH gasu 15 miliona KM za zemni gas, a taj dug će se novom fakturom za juni, koja će biti isporučena sutra, uvećati za još sedam miliona KM.
Ističući da BH gas mora svakog 30. u mjesecu da plati potrošnju zemnog gasa Gazpromu iz Moskve, Kreso je najavio mogućnost isključenja ovog energenta sutra ujutro za cijelu BiH.

"Ovim potezom želimo da uozbiljimo javnost i potrošače da je sezona grijanja na pragu i da je ne možemo dočekati nespremno, odnosno sa ogromnim dugovima", rekao je Kreso.

On je naglasio da Birač mora platiti posljednju fakturu od sedam miliona KM i dati garanciju plaćanja za preostali dug, te najavio da će Bira", ako ne plati dio dugovanja, ostati bez zemnog gasa, bez obzira na blokadu gasne stanice u Karakaju.

Radnici Fabrike glinice Birač iz Zvornika spriječili su jutros predstavnike sarajevskog distributera BH gasa da u Karakaju sa glavne gasne stanice isključe dotok zemnog gasa u ovaj zvornički kolektiv.

Pomoćnik direktora za unutrašnju kontrolu i bezbjednost Birča Radislav Stojanović rekao je novinarima da je kasno sinoć i rano jutros stigla informacija o mogućem isključenju zemnog gasa Fabrici, pa su se radnici, zabrinuti za svoju egzistenciju i funkcionisanje kolektiva, spontano okupili da ne dozvole isključenje zemnog gasa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: