{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kreso: Fabrika Birač duguje 22 miliona KM za gas

S
31.7.2012. u 13:47
0
3
Kreso: Fabrika Birač duguje 22 miliona KM za gas
0
Kreso: Fabrika Birač duguje 22 miliona KM za gas
Zvornik (Foto: SRNA)
Direktor BH gasa Adnan Kreso izjavio je danas da Fabrika glinice Birač iz Zvornika duguje sarajevskom BH gasu 15 miliona KM za zemni gas, a taj dug će se novom fakturom za juni, koja će biti isporučena sutra, uvećati za još sedam miliona KM.
Ističući da BH gas mora svakog 30. u mjesecu da plati potrošnju zemnog gasa Gazpromu iz Moskve, Kreso je najavio mogućnost isključenja ovog energenta sutra ujutro za cijelu BiH.

"Ovim potezom želimo da uozbiljimo javnost i potrošače da je sezona grijanja na pragu i da je ne možemo dočekati nespremno, odnosno sa ogromnim dugovima", rekao je Kreso.

On je naglasio da Birač mora platiti posljednju fakturu od sedam miliona KM i dati garanciju plaćanja za preostali dug, te najavio da će Bira", ako ne plati dio dugovanja, ostati bez zemnog gasa, bez obzira na blokadu gasne stanice u Karakaju.

Radnici Fabrike glinice Birač iz Zvornika spriječili su jutros predstavnike sarajevskog distributera BH gasa da u Karakaju sa glavne gasne stanice isključe dotok zemnog gasa u ovaj zvornički kolektiv.

Pomoćnik direktora za unutrašnju kontrolu i bezbjednost Birča Radislav Stojanović rekao je novinarima da je kasno sinoć i rano jutros stigla informacija o mogućem isključenju zemnog gasa Fabrici, pa su se radnici, zabrinuti za svoju egzistenciju i funkcionisanje kolektiva, spontano okupili da ne dozvole isključenje zemnog gasa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: