{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krešić traži srpsku i hrvatsku verziju web-stranice Vlade TK

8.6.2012. u 10:17
7
67
Krešić traži srpsku i hrvatsku verziju web-stranice Vlade TK
7
Krešić traži srpsku i hrvatsku verziju web-stranice Vlade TK
Mijo Krešić
Najneučinkovitiji poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona Mijo Krešić iz HDZ-a, koji je bio na jednoj ili dvije sjednice Skupštine u dvije godine mandata, nedavno je podnio inicijativu kojom traži osiguravanje hrvatske i srpske verzije web-stranica Skupštine i Vlade TK i to u roku od 30 dana.
Krešić se u svom obrazloženju poziva na Ustav Tuzlanskog kantona u čijem članu 6 stoji kako su službeni jezici Kantona bosanski, hrvatski i sprski, a službena pisma su latinica i ćirilica. Krešić je naveo kako se na web-stranicama Skupštine i Vlade TK ne može pročitati nijedna obavijest koja je na hrvatskom ili srpskom jeziku. Budući da su to, navodi Krešić, službeni jezici, službene web-stranice bi morale pružati informacije građanima jednako i ravnopravno na svim jezicima.

Mijo Krešić je jedini predstavnik HDZ-a u Skupštini TK, dok iz redova SDP-a dolaze još dva poslanika hrvatske nacionalnosti Zlatko Šimić (potpredsjednik Skupštine) i Ivo Divković. Na narednom zasjedanju poslanici će najvjerovatnije verifikovati nove članove Vlade TK, nakon formiranja nove parlamentarne većine, a ostaje da se vidi da li će i Krešićeva inicijativa dobiti dovoljan broj glasova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: