BiH
0

Krenula treća etapa 42. Una regate

FENA
Treća i posljednja etapa 42. internacionalne turističke Una regate vesla se danas od Bihaća do Bosanske Krupe, gdje će biti upriličena i svečanost zatvaranja, te dodjela nagrada najuspješnijim učesnicima. Predviđeno je stajanje za ručak i kratki odmor u Hotelu Sedra u Srbljanima.

Učesnici ovogodišnje regate u četvrtak su veslali drugu etapu od Štrbačkog buka do Bihaća. Regatu je u Bihaću dočekao veliki broj građana, a na Gradskoj otoci, gdje je bio i kamp učesnika, koncert su održale lokalne grupe i bendovi.

"U Bihać je stiglo 648 učesnika sa oko 100 plovila. To dovoljno govori da smo vratili nekadašnji sjaj Una regati, što nam je i bio cilj", izjavio je za Agenciju Fena direktor Nacionalnog parka (NP) Una Amarildo Mulić, koji je organizator ovogodišnje manifestacije.

Prema Mulićevim riječima, s obzirom na to da je NP Una odlukom Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) organizator i svih narednih regata, pripreme za narednu počet će odmah u septembru, tako da se očekuje i veći interes učesnika.