Tačno u podne
107

FOTO / Krenula biciklistička trka od Banje Luke do Beograda

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
U sklopu obilježavanja Dana grada, danas u podne iz centra Banje Luke krenula je međunarodna biciklistička trka “Banja Luka – Beograd”, na kojoj učestvuje 166 takmičara iz 15 zemalja svijeta.

Na ovu tradicionalnu manifestaciju prijavilo se 27 biciklističkih klubova, a danas će se voziti prva etapa od Banje Luke do Brčkog, u dužini od 187 kilometara. Nakon toga, biciklisti će sutra krenuti iz Bijeljine te voziti do Avalskog tornja u Beogradu, što je i konačan cilj trke.

Poslije današnjeg starta, biciklisti su napravili jedan krug kroz grad na Vrbasu, gdje su ih brojni Banjalučani pozdravili aplauzima.

Kao uvertira za početak velike međunarodne trke u Banjoj Luci jučer je vožena kružna biciklistička trtka u kojoj je slavio Slovenac Luka Mezgec, član ekipe Sava iz Kranja.

U jučerašnjoj trci za “Veliku nagradu Banje Luke” drugo mjesto osvojio je Ricado Zojdul iz Austrije, član ekipe Radenska, dok je na trećem mjestu završio Mađar Kristijan Lovasi iz ekipe Tusand.

Kako je saopšteno, prolazni ciljevi u prvoj etapi velike međunarodne trke su u Prnjavoru, Derventi i Šamcu.

Biciklistička trka “Banja Luka – Beograd” održava se svake godine u okviru obilježavanja 22. aprila - Dana grada Banja Luka, a organizator manifestacije su banjalučki Biciklistički klub BSK i Biciklistički savez Srbije.