{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kreativnom radionicom obilježen Međunarodni dan djeteta

F
FENA
1.6.2015. u 18:19
24
1
Kreativnom radionicom obilježen Međunarodni dan djeteta
24
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta,1. juna, EU info-centar u BiH u saradnji s vizuelnom umjetnicom Taidom Jašarević organizirao je danas eko-grafičku radionicu na temu zaštite okoliša i klimatskih promjena za mališane likovne sekcije iz Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić" iz Sarajeva.
Edukativna radionica imala je za cilj da kroz kreativni proces otiskivanja slike s ploče, tzv. štamparske matrice upozna učenike s načinima izražavanja putem umjetničke grafike.

Priznata vizuelna umjetnica Taida Jašarević istakla je da kreativne metode i tehnike koje su upotrebljivane na radionici mogu dodatno stimulirati dječiju maštu i znatiželju.

"Djeca su imala priliku razviti nove metode i procese kreiranja slikovnih predstava i nadam se da je ovaj proces podstakao njihovu maštu i radoznalost, te da su ohrabreni da nastave razvijati svoju kreativnost u polju likovnog stvaraštva", izjavila je Jašarević.

Učesnici radionice su imali zadatak da osmisle rad na temu zaštite okoliša koji će biti dio izložbe kojom će se obilježiti “Klimatska akcija EU” 17. juna 2015. godine.

Izložbu učeničkih radova načinjenih tokom radionice a koja će se ovim povodom održati u prostorijama EU info-centra će uz pomoć umjetnice Taide Jašarević, postavljati članovi likovne sekcije.

Na taj način će će dobiti priliku da osmisle vizuelni sadržaj izložbenog prostora.

EU info-centar je projekat koji finansira Evropska unija i ima za cilj povećanje razumijevanja bh. građana o Evropskoj uniji, njenim institucijama, politikama i programima, te o odnosima BiH i EU, saopćeno je iz EU info-centra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: