{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kreativno i domaće: Bh. dizajneri, umjetnici i arhitekti predstavili svoje radove

25.4.2015. u 17:06
127
12
Kreativno i domaće: Bh. dizajneri, umjetnici i arhitekti predstavili svoje radove
127
Bh. dizajneri, umjetnici i arhitekti predstavljaju svoje proizvode i umjetnine na današnjem događaju u Sarajevu pod nazivom PoP Up ShowRoom.
Narcisa Cvitanović ispred brenda "ReKreacija - namještaj s pričom" ističe kako su došli na ideju da okupe bh. dizajnere i arhitekte i umjetnike na jednom mjestu i naprave show room s ciljem promocije domaćih proizvoda i njihovih radova.

Proizvodi koji će biti izloženi nashow roomu su rastaurirani i redizajnirani namještaj, predmeti od drveta, lampe, nakit, umjetničke slike, odjeća i torbe, a posjetitelji će imati priliku i da uživaju u delicijama.

Na današnjem događaju se predstavljaju sljedeći brendovi: ReKreacija – namještaj sa pričom, OSA – Office for Spatial Affairs, Waga Wood, Precious Jewelry, Studio Mrak, CitoyenneK, delicije "Kod Gabriele", Anja Abadan i Kao Pao Shu.

"Ovaj nam je događaj jako bitan jer se radi o domaćim proizvodima. Većina ovih mladih, vrijednih ljudi žive od stvari koje naprave svojim rukama. Ovo su proizvodi visoke kvalitete i smatram da trebamo što više raditi na promociji naših umjetnika i njihovih proizvoda", kazala je za Klix.ba Cvitanović.

Na show roomu su svi pristutni imali priliku i da probaju slastice "Kod Gabriele" koji su rađene isključivo od orgaskih namirnica, kao što su torta od badema i pire narandže, belgijske čokolade, maka s pistacijama, te slastice od limuna i mascarpone sira.

U sklopu današnjeg događaja organizirat će se i aukcija koja počinje u 17:30, a vodit će je glumci Sanin Milavić i Boris Ler.

Ovaj show room se održava u prostorijama ReKreacije na adresi Bihaćka 5 u Sarajevu, a trajat će danas do 20 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: