Neodgovorni vlasnici
69

Krave na groblju Vlakovo kod Sarajeva: Građani šokirani, iz Pokopa nemoćni

M. N.
(Foto: Čitatelj)
Građani koji su danas posjetili Gradsko groblje "Vlakovo" kod Sarajeva šokirali su se kada su ugledali krave kako se slobodno kreću po ovom kompleksu.

Na fotografijama koje su poslali našoj redakciji vidi se kako su u prostor groblja ušle najmanje dvije krave koje su prvo pasle travu na mjestu gdje se groblje širi, a potom su se kretale i oko grobnih mjesta.

Građani su ovo okarakterisali kao sramotno nepoštivanje mjesta na kojem počivaju njihovi najmiliji.

Na groblju Vlakovo već neko vrijeme se vrše radovi na proširenju i uređenju, tako da dio prostora nije ograđen. Neodgovorni vlasnici krava koji žive u blizini kompleksa životinje su ostavili bez nadzora.

Iz KJKP Pokop su nam kazali kako ovo nije prvi put da imaju ovakav problem i da su slučaj već nekoliko puta prijavljivali policiji, ali i da su nemoćni. Krave su i sami radnici i upravnik groblja Vlakovo lično tjerali sa tog prostora.

"I policija nam kaže da su nemoćni jer ne znaju kome pripadaju krave. Mi smo očajni jer imamo ogromne probleme zbog toga. Krave ulaze kroz dio neograđenog prostora gdje vršimo radove na proširenju. One su stalno bez nadzora, a mještani koji su vlasnici uopće ne vode računa o njima. Mi se osjećamo užasno jer konstantno radimo na uređenju prostora i poštujemo to mjesto, ali zbog ovakvih neodgovornih ljudi šalje se loša slika o nama, a mi smo nemoćni", istakao je upravnik groblja Vlakovo Izet Ećo.

Slučaj je ponovo prijavljen policiji, a iz KJKP Pokop se nadaju da će ovaj problem konačno biti riješen.