{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krajina: Sutra ujutro prve isplate iz budžeta

S
15.1.2014. u 20:12
23
20
Krajina: Sutra ujutro prve isplate iz budžeta
23
Krajina: Sutra ujutro prve isplate iz budžeta
Ante Krajina (Foto: Klix.ba)
Ministar finansija Federacije BiH (FBiH) Ante Krajina rekao je da današnja odluka Ustavnog suda FBiH o donošenju privremene mjere omogućuje da se već sutra ujutro krene sa isplatama iz budžeta FBiH po prioritetima.
"Već ujutro idu nalozi na banku za isplatu ratnih invalidnina, nakon toga neratnih invalidnina, a onda i isplatu plata. Za sve tri obaveze imamo prikupljen novac i one se mogu realizovati u relativno kratkom vremenu“, rekao je Krajina za Federalnu televiziju.

Krajina je dodao da će se nakon toga ići sa isplatama ostalih budžetskih obaveza po prioritetima i prema raspoloživim sredstvima na računu.

Ustavni sud FBiH donio je danas privremenu mjeru da smijenjeni federalni ministar finansija Ante Krajina do ocjene ustavnosti o njegovoj smjeni, ostaje na funkciji federalnog ministra finansija.

Predsjednik FBiH Živko Budimir je 3. januara donio odluku o razrješenju Krajine zbog odgovornosti za neisplaćivanje naknada za invalidnine pripadnicima HVO-a.

Zbog smjene Krajine u pitanje je dovedena i tranša stendbaj-aranžmana sa Međunarodnom monetarnim fondom, jer nema ko da u ime FBiH potpiše pismo namjere.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: