|

Krajina dobio rješenje: Isplate u FBiH idu ujutro

Krajina dobio rješenje: Isplate u FBiH idu ujutro
26
A
Anadolija
15.1.2014. u 16:13
23
komentara
26

dijeljenja
Krajina dobio rješenje: Isplate u FBiH idu ujutro Ante Krajina (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Federalni ministar finansija Ante Krajina potvrdio je u izjavi za Anadoliju da je Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine danas donio privremenu kojom se ovlašćuje da obavlja funkciju ministra finansija do konačne odluke Ustavnog suda FBiH po odluci predsjednika Federacije BiH Živka Budimira o njegovoj smjeni.
Ovim je nagoviješteno rješavanje krize koja je proteklih dana potresala FBiH.

Krajina je za AA kazao da je o rješenju Ustavnog suda FBiH informisan nešto iza 15 sati. Na ovaj način Ustavni sud FBiH je suspendovao praktičnu odluku o smjeni Krajine, te on ostaje na toj važnoj funkciji.

Krajina je za AA kazao kako se ne radi o privremenoj odluci, na dan ili dva, već će ona biti na snazi na neodređeno, odnosno do konačne odluke tog suda.

"Ja sam već po dobitku ovog rješenja potpisao dodatno Pismo namjere, kompletiran je i sedmi potpis (kao člana Fiskalnog vijeća BiH, op.a.). A ujutro će ići i nalozi vezano za isplate ratnih invalidnina, prvo, pa neratnih invalida, plaće, te ostali prioriteti", rekao je Krajina za AA.

Krajina je podsjetio da je i poslije najava o njegovoj smjeni rekao da ne može dokučiti njenu svrhu.

"Nisam doživljavao ovo kao osobno... Moj je i dalje stav, da se nije išlo na Antu Krajinu osobno. Formalno, razlozi su izvršavanje budžeta, a u kontekstu svega što je napravljeno nema baš korelacije. Nije mi drago što sam ja postao slučaj u nepotrebnoj situaciji. Ali mi je drago da se pronašlo rješenje i da se može normalizirati život", ocijenio je Krajina.

Predsjednik FBiH Živko Budimir počeo je danas konsultacije o rješavanju krize koja je nastala nakon smjene ministra Krajine.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...