{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krajina: RS želi uzeti više sredstava od MMF-a

9.6.2014. u 18:49
19
67
Krajina: RS želi uzeti više sredstava od MMF-a
19
Krajina: RS želi uzeti više sredstava od MMF-a
Ante Krajina (Foto: Arhiv/Klix.ba)
BiH će u narednom periodu moći računati na sredstva sedme i osme tranše MMF-a u iznosu od 186 miliona KM, nakon čega entiteti i Distrikt Brčko moraju postići dogovor o raspodjeli, rekao je za Klix.ba ministar finansija FBiH Ante Krajina.
"Dodatno pismo namjere treba potpisati Fiskalno vijeće BiH. Onda to MMF-ova misija ovdje u BiH upućuje prema MMF-u, a njima treba oko 14 dana od zakazivanja sjednice da se čitava procedura kompletira. U ovom trenutku nemamo tačnu informaciju kada će novac biti uplaćen", rekao je Krajina za Klix.ba.

Ističe da je odnos raspodjele između FBiH i RS-a 2:1, te da je i Distrikt Brčko pokazao interes za sredstvima zbog poplava koje su pogodile taj dio BiH.

"Iz RS-a su rekli da žele što više tih sredstava uzeti, jer, kako kažu, imaju više šteta. Mi smo rekli da prvo moramo da utvrdimo parametre kako bi smo znali koji je odnos šteta. Onda se možemo dogovarati. U pravilu, mi u Federaciji BiH smo oni koji su uvijek kooperativni i koji uvažavaju određene činjenice", rekao je Krajina.

Podsjećamo, nakon što je Dom naroda Parlamenta BiH usvojio izmjene i dopune zakona kojima se povećavaju akcize na rezani duhan, te Zakon o sprečavanju pranja novca, BiH je ispunila uvjete da dobije novac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: