{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krajina: Priliv sredstava u federalnu kasu nije dovoljan

S
SRNA
25.3.2012. u 16:16
0
18
Krajina: Priliv sredstava u federalnu kasu nije dovoljan
0
Krajina: Priliv sredstava u federalnu kasu nije dovoljan
Ante Krajina
Ministar finansija Federacije BiH Ante Krajina rekao je da je priliv sredstava u federalnu kasu nedovoljan u odnosu na postojeće obaveze.
On kaže da je paradoks da se budžeti prave sa "naopake strane", te da će vrijeme pokazati da li će doći do rebalansa ovogodišnjeg budžeta.

"Prvi kvartal je najmanje izdašan po prihodima u odnosu na ostala tri u godini. Prihodi u ovom kvartalu su na nivou prošlogodišnjih i tako smo ih i planirali. S druge strane, oni će zavisiti i od toga kako ćemo ići sa komponentom finansiranja", rekao je Krajina za Televiziju OBN.

On je naveo da je u finansiranju predviđeno izdavanje 290 miliona vrijednosnih papira, 60 miliona kratkoročnih i 230 miliona dugoročnih trezorskih zapisa i jedan kredit Evropske komisije od 57 zapisa.

Govoreći o povećanju stope poreza, Krajina kaže da je to pitanje delikatno, jer znači "poskupljenje života", ali i "manje uzimanje kredita".

Krajina je rekao da ukupan dug Federacije BiH danas iznosi 4,8 milijardi KM, od čega su oko milijardu KM obaveze preduzeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: