|

Kraj divlje deponije u blizini porodilišta i pedijatrije na Jezeru

Kraj divlje deponije u blizini porodilišta i pedijatrije na Jezeru
0
S
Sarajevo-x.com
22.4.2011. u 14:28
18
komentara
0

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Gomile smeća, fekalije i samoniklo šiblje i grmlje u blizini obnovljenih zgrada ginekologije "Zehra Muidović" i pedijatrije na Jezeru neće više predstavljati opasnost i biti mogući izvor zaraze za prolaznike, koji svakodnevno dolaze u ove objekte, ali i srednjoškolce obližnje škole.
Naime, preduzeće "Park", na zahtjev Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, otpočelo je akciju čišćenja zapuštene površine pretvorene u divlju deponiju koja se nalazi u neposrednoj blizini ovih objekata.

Od jučer su radnici preduzeća "Park" na terenu i samo za jedan dan prikupili su i odvezli nekoliko kamiona raznog smeća i otpada (plastike, metala, šiblja, grana, građevinskog otpada) koji se na ovom prostoru skupljao tokom rata, ali i u poslijeratnom periodu.

Zbog samog sadržaja smeća, odnosno opasnosti s kojom se susreću radnici "Parka" tokom čišćenja, najprije se pristupilo mašinskom čišćenju, odnosno skidanju površinskog sloja, a nakon toga radnici će i ručno prikupiti preostali i sitni otpad. Planirano je i orezivanje postojeći mladih stabala jasena i platana, te grmlja, kao i grubo planiranje terena.

S obzirom na količinu otpada koji se nalazi na površini od 1.320 m2, radovi čišćenja, uređenja i odvoza otpada trajat će nekoliko dana, a trebali bi biti završeni do kraja naredne sedmice, najavljeno je iz "Parka".
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...