{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kraj divlje deponije u blizini porodilišta i pedijatrije na Jezeru

S
22.4.2011. u 14:28
0
18
Kraj divlje deponije u blizini porodilišta i pedijatrije na Jezeru
0
Gomile smeća, fekalije i samoniklo šiblje i grmlje u blizini obnovljenih zgrada ginekologije "Zehra Muidović" i pedijatrije na Jezeru neće više predstavljati opasnost i biti mogući izvor zaraze za prolaznike, koji svakodnevno dolaze u ove objekte, ali i srednjoškolce obližnje škole.
Naime, preduzeće "Park", na zahtjev Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, otpočelo je akciju čišćenja zapuštene površine pretvorene u divlju deponiju koja se nalazi u neposrednoj blizini ovih objekata.

Od jučer su radnici preduzeća "Park" na terenu i samo za jedan dan prikupili su i odvezli nekoliko kamiona raznog smeća i otpada (plastike, metala, šiblja, grana, građevinskog otpada) koji se na ovom prostoru skupljao tokom rata, ali i u poslijeratnom periodu.

Zbog samog sadržaja smeća, odnosno opasnosti s kojom se susreću radnici "Parka" tokom čišćenja, najprije se pristupilo mašinskom čišćenju, odnosno skidanju površinskog sloja, a nakon toga radnici će i ručno prikupiti preostali i sitni otpad. Planirano je i orezivanje postojeći mladih stabala jasena i platana, te grmlja, kao i grubo planiranje terena.

S obzirom na količinu otpada koji se nalazi na površini od 1.320 m2, radovi čišćenja, uređenja i odvoza otpada trajat će nekoliko dana, a trebali bi biti završeni do kraja naredne sedmice, najavljeno je iz "Parka".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: