Potpuno izgorio
42

Krađa prethodila velikom požaru na objektu Murexa kod Srebrenika, policija traga za muškarcem

Piše: A. K.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
U toku je potraga za muškarcem koji je osiguravao objekt kompanije Murex iz Špionice kod Srebrenika, a u kojem je sinoć izbio požar. Objekt je izgorio u potpunosti, a prve i nezvanične informacije kazuju da je požaru prethodila krađa.

Nakon desetosatne borbe s vatrom pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice svim raspoloživim sredstvima uspjeli su požar staviti pod kontrolu.

Pomoć u gašenju vatre pružili su i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Srebrenika, kao i vatrogasci iz Brčkog i Lukavca.

Kako saznajemo iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, muškarac koji je bio zadužen za sigurnost objekta sinoć je automobilom došao na posao koji je parkiran u krugu kompanije Murex.

Nakon požara muškarcu se izgubio svaki trag te se intenzivno traga za njim.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, jutros su inspektori kriminalističke policije skupa s dežurnim kantonalnim tužiocem i pripadnicima Policijske stanice Srebrenik započeli uviđaj.

Iz Tužilaštva TK su nam rekli da je Murexov objekt u Špionici u potpunosti izgorio, kao i da će tačan uzrok izbijanja požara biti poznat nakon obavljenih vještačenja.

Prema nezvaničnim informacijama, iz kruga kompanije Murex nestao je jedan automobil, a iz objekta je otuđena kasa s novcem.