{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kovačević: Vozovi ŽRS moraju krenuti

S
27.10.2011. u 17:13
0
0
Kovačević: Vozovi ŽRS moraju krenuti
0
Kovačević: Vozovi ŽRS moraju krenuti
Željko Kovačević
Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske (RS) Željko Kovačević danas je u Petrovu ponovo pozvao mašinovođe Željeznica Republike Srpske (ŽRS) "da počnu da rade", jer privreda RS-a mora prodisati punim kapacitetom.
"Ovo više nema smisla što se dešava privredi Srpske, jer pojedini privrednici, posebno u rudarstvu, trgovini i drugim djelatnostima više ne mogu da čekaju na prevoz svoje robe, zbog čega trpe velike gubitke", objasnio je Kovačević i poručio da će zbog toga posljedice snositi mašinovođe, ali i mnogi drugi.

Kovačević je naglasio da vozovi hitno moraju biti pokrenuti i da privreda Srpske mora prodisati punim kapacitetom i uspostaviti svoju infrastrukturu, a roba koja je proizvedena u Srpskoj mora ići na tržište.

"U ŽRS-u moraju riješiti problem i otkazima, suspenzijama i dovođenjem novih mašinovođa, ali vozovi moraju krenuti, ne danas, nego juče", zaključio je Kovačević.

Mašinovođe koje su od 10. oktobra zaustavile vozove traže isplatu razlike u zaostatku dodatka na platu, koji se u stručnoj terminologiji naziva kilometar, kao i dalju isplatu kilometra po ranije utvrđenoj cijeni od 2,4 KM.

Dvije kompozicije rude iz prijedorskog rudnika "Arselor mital" krenule su sinoć prema Zenici, nakon 17 dana štrajka mašinovođa u ŽRS.

Direktor preduzeća "Arselor Mital Prijedor" Mladen Jelača potvrdio je da se dinamika transporta rude prema Željezari Zenica nastavlja i danas, te da je planiran odlazak dva do tri voza na ovom pravcu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: