{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kovačević: UIO će provjeriti poslovanje "Tuša" od dolaska u BiH do danas

F
4.11.2014. u 10:56
0
3
Kovačević: UIO će provjeriti poslovanje "Tuša" od dolaska u BiH do danas
0
Kovačević: UIO će provjeriti poslovanje "Tuša" od dolaska u BiH do danas
Ratko Kovačević (Foto: Anadolija)
Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH je uspostavila saradnju s Tužilaštvom BiH o pitanju predmeta "Tuš“ d.o.o. i "Tuš trade“ d.o.o, potvrdio je portparol UIOBiH Ratko Kovačević i najavio da će biti provedene sve istražne radnje povezanih firmi u BiH tog slovenskog preduzeća.
"UIO će provesti određene istražne radnje kada je u pitanju cjelokupno poslovanje spomenutih obveznika od dolaska u BiH do danas, kupovine zemljišta i izgradnje objekata, svih poslovnih odnosa, a posebno između dva povezana subjekta, provjera svih zatraženih i ostvarenih povrata PDV-a i iskorištenih poreskih kredita", pojasnio je Kovačević.

Naglasio je da će tek po okončanju kompletnih istražnih radnji biti jasna cijela situaciju.

"Ukoliko bude postojala osnova sumnje da je nešto u okviru poslovanja spomenutih kompanija učinjeno suprotno važećim zakonskim propisima iz oblasti indirektnih poreza, UIO će sastaviti i Tužilaštvu BiH proslijediti izvještaj", istakao je Kovačević.

Slovenska kompanija "Tuš" duguje više od 20 miliona KM dobavljačima u BiH, a prošlog mjeseca su iz uprave potvrdili da zatvaraju sve svoje prodajne objekte u našoj zemlji.

Oštećenim bh. dobavljačima je jučer obećana i pomoć Vanjskotrgovinske komore BiH u podnošenju zahtjeva svim nadležnim organima da bi se preispitalo poslovanje "Tuša“ u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: