Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako je lepo biti glup..
U bosnji se sve moze
Halal Hrvat, vade ga iz naftalina kad god treba reci nesto sto bosnje ne zele reci otvoreno
Cijenim ovoga covjeka i njegovo razmisljanje, sto kao dugogodisnji pravnik mogu da potvrdim. Potpuno je tacna recenica da Zakon o izbornim jedinicama FBiH nije IZBORNI zakon, vec lex specialis propis koji rjesava specificnu materiju. Iz toga vidim da covjek zna sta govori. Za neznalice: zakon=propis.
Mudro zbori Slaven K.
Slaven Kovacevic i venecijanska komisija koji su nesporno pravi autyoriteti struke i dijaloga a sa druge strane kabadahiski autoriteti Covic Karamatic, Lovrinovic uz podrsku i saradnju Mile Dodika, za ne samo cepanja federacije, nego nestanka BiH, dokazivanjem njihove istine i pravde putem dreke, prijetnje, uvreda ultimativno uslovljavajuci da se vecina gradjana i njihovih predstavnika, ove zemlje predaju i HDZ siledjijama poloze oruzje.
Tačno da je lex specialis i da se mže samo odložiti ovakvim zavrzlamama. A morat će se sprovesti. Dakle uzalud vam halabuka oni kojima ćemo suditi za rasturanje države i kriminal. Nešto sam načula da u BiH smrtna kazna nije ukinuta - ima nekakav papir! Ima da vise domaći izdajnici!
Slijedi bojkot izbora, skupstine zupanija s hrv vecinom nece provoditi odluke parlamenta, duga kriza i odose 4 godine!
@stern Naravno, i šta ćemo dobit? Broj Hrvata za 4 godine će pasti ispod 300 000 i postojat će kao faktor do bulevara u Mostaru
Ovo bi, za početak, moglo dovesti do toga da nakon sljedećih izbora pobjednička koalicija za kaznu preuzeti finansije i odbranu od HDZ-a, pa i da ga isključe iz vlasti. A onda da se vidi nacionalna popuna institucija, jer, ne može se efektivno rušiti centralna vlast države i federacije, a izvlačiti se svaka vrsta koristi. Koliko nas je samo hrvatski Konzum ojadio? Sve se uvozi preko Hercegovine, pa stani malo. Vazalna politika Beogradu i Rusiji. Čime su ucjenjeni?
Slavene prevedi to na bosanski laktaškom vepru i kamenjarskom poskoku ,ne razumiju oni jezik prava i pravne kvalifikacije problema oko izbornog zakona.
Dragan Čović i Milorad Dodik će odlučiti koje će bošnjačke stranke da učestvuju u formiranju Veća ministara BiH! Obrnuto neće biti moguće tj. da Bošnjaci biraju podobne (janičare) Hrvate i Srbe!
@BarakanaBreci Prvo moraš da pođeš od toga da su sve partije u BiH kriminalne orijentacije tako da nema nevinih! Ovi su samo bliži izvoru pljačke od nekih koji bi to isto radili da su u poziciji!
Dogovor, dogovor kucu gradi i oplemenjuje je, a sila nikada Boga ne moli, niti ce ikada poluciti dugorocno korisne rezultate. Dakle, energiju koja se ulaze u medjusobno pravno nadmudrivanje, podjebavanje ili potkopavanje interesa ove ili one strane treba napokon kanalizirati u smjeru izgradnje stvarnog kompromisa, a sve zarad buducnosti iskrene suradnje i kvalitete zivota i suzivota u decenijama koje su pred nama.
...a kompromis bi bio....šta ?
@novipsovman345 broj 3 za pocetak..koliko ja vidim
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Suplja prica, bez ikakve snage u Dejtonskoj BiH.
Bravo Kovacevicu!Konacno normalan odgovor politickom neznanju ovim sadasnjim polupismenim parlamentarcima od kojih su mnogi stekli diplome poput Ese Radeljasa pa nas gradjane handre kako njima pase i odgovara.
Jedan od rijetkih koji zna na ispravan način tumačiti stvari!!!! A dežurni pljuvači bi trebali malo misliti na državu, a zanemariti lične frustracije.
....ne možeš ti velikosrbinu pravno ništa objasniti ,velikosrbin zna da pravno ne može srušiti državu ,a probali su i vojnom silom '92 ,i nek probaju opet da im se nahebemo matere velikosrpske za sva vremena.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Da li se u BiH sprema nešto što se dogodilo u Kataloniji prošle godine?
Ja ne kontam o čemu je riječ ovdje..
Dakle izboirni zakon u svakom slučaju ide na USatvni sud, ali da je protureno da su i Srbi ugroženi novim zakonom šanse da Srbi iz UStavnog suda glasaju za njega bi bile ravne nuli, kao i njegov prolazak. Ovako kada to zatraže Hrvati psotoje neke šanse. ALternativa je da ulazimo u izbore bez zakona a zorno je več prikazan mehanizam blokade FBih koji će se onda provoditi pod dirigentskom palicom DOdika koji će radi nefunkcioniranja FBiH tražiti razdruživanje BiH .
@kub sta ako nam umjesto palice Dodika dovedu nekoga drugog da vlada?Sta ako neko drugi, koji ima vecu moc zabrani stranke koje razdaraju BiH?Mialis li da to nije mogucePrica o Dajtonu 2 se mnogi plase,Zasto?Taj strah je logican.