Radovi završeni
177

Kosi lift na Ciglanama do daljnjeg neće biti u funkciji jer nije izabrana firma za upravljanje

Piše: M. N.
Stanari sarajevskog naselja Ciglane i dalje će biti bez kosog lifta, ovog puta zbog toga što se ne zna ko će upravljati liftom.

Općina Centar, na čijem području se nalazi naselje i koja je finansirala izgradnju novog lifta, obavijestila je građane da kosi lift ne može biti stavljen u funkciju do daljnjeg.

"Općina Centar u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja KS finansirala je izgradnju novog lifta, ali ova lokalna zajednica nema mogućnosti da preuzme upravljanje kosim liftom. Općinska administracija u saradnji s Vladom KS intenzivno radi na pronalasku rješenja", navodi se u saopćenju.

Kosi lift je trebao biti u funkciji do kraja prošle godine. Stanovnici Ciglana su bez kosog lifta već mjesecima, a i tokom prethodnih godina dešavalo se da na radi danima.

Starim kosim liftom je upravljao KJKP GRAS. On je sada zamijenjen novim modernim i funkcionalnim kosim liftom, a održavanje će plaćati Općina Centar. Međutim, ne zna se koja firma će upravljati liftom.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kazao je ranije kako se razmatra da upravljanje kosim liftom preuzme preduzeće Sarajevo d.o.o, ali novih informacija o ovom prijedlogu nema.

Projekt izgradnje lifta zajednički su finansirali Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo. Od ukupnog iznosa troškova izgradnje Općina je osigurala 525.000 KM, a Vlada Kantona Sarajevo 300.000 KM.