BiH
22

Košarkaši Sparsa razveselili djecu Doma na Bjelavama

Klix.ba
Danas je upriličena posjeta predstavnika OKK Spars menadžmentu i djeci Doma za djecu bez roditeljskog staranja, Bjelave.

Tom prilikom sa direktorom Doma na Bjelavama, Saudinom Đurđevićem razmatrane su mogućnosti saradnje u narednom periodu. Predstavnici kluba su istakli važnost pomoći i ulaganja u ovu djecu i njihovu budućnost. Oni moraju biti potpuno ravnopravni sa ostalom djecom i nikada zanemarivani. Neophodno im je obezbijediti adekvatne uslove za život dostojan svakog djeteta i jednake mogućnosti za učenje, rast i napredovanje – jedinstven je stav prredstavnika kluba i direktora Doma.

OKK Spars danas je djeci uručio zimske jakne, a mališani su bili vidno sretni i neizmjerno zahvalni predstavnicima kluba. Organizovan je obilazak štićenika Doma, te druženje sa košarkašima. Između ostalog, juniori OKK Spars, Edin Atić i Fahrudin Manjgafić poklonili su djeci i košarkaške lopte, a mališani su izrazili želju da ih gledaju i bodre na utakmicama. Podršku će pružiti SPARS-ima na utakmici protiv Širokog koja će biti odigrana u utorak, 13. januara.

Direktor Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, Saudin Đurđević, rekao je da je nažalost sve manje onih koji mogu pomoći, jer je socioekonomsko situacija sve teža i sve komplikovanija.

Admir Sakoč, generalni sekretar OKK Spars je naglasio da je današnja donacija skroman početak saradnje, te da će u narednom periodu predstavnici kluba kroz različite programe i projekte pomoći štićenicima Doma, te im omogućiti da treniraju i druže se sa djecom u školi košarke OKK Spars, Sarajevo.