Košarka
3

Trener Sparsa Marko Trbić: Praznična pauza će se odraziti na formu ekipe

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Marko Trbić, trener seniorskog tima OKK Spars istakao je danas da će se praznična pauza sigurno odraziti na formu ekipe. I pored toga se nada da će ostvariti još jednu pobjedu uz maksimalno zalaganje svih igrača.

Danas je održana press konferencija OKK Spars povodom 13. kola košarkaškog prvenstva BiH u kojoj će ova ekipa odmjeriti snage sa ekipom Hercegovca, te povodom utakmice sa Širokim Brijegom koja će se igrati 13. januara.

"Što se tiče Širokog, o njima još ne razmišljamo. Oni su se pojačali u proteklom periodu i imaju visoke ambicije. Glavni cilj nam je da se dobro spremimo za nastavak prvenstva i podignemo formu. U svakom slučaju nam više odgovara što je prva utakmica protiv Bileće, jer ćemo znati u kakvom smo stanju i lakše se spremiti za ekipu Širokog“, rekao je Trbić.

Trener juniorske ekipe Mirza Trnka se osvrnuo na kvalifikacioni turnir Eurolige koji je odigran proteklog mjeseca u Rimu i istakao da je zadovoljan postignutim rezultatima i igrom juniorskog sastava.

"Ostaje žal zbog utakmice sa Unicajom, ipak, bez obzira na naš umor, dobro smo odigrali. Unicaja nije bolja ekipa od nas i žao nam je što ih nismo pobijedili. Utakmicu sa Bambergom smo odigrali odmorni i pobijedili sa oko 30 razlike. Postoji također velika mogućnost da dobijemo pozivnicu za završni turnir Eurolige“, rekao je Trnka.

"Što se tiče drugog dijela sezone sigurno da će biti mnogo teže nego u prvom i bit će dosta utakmica koje će odlučivati o Ligi 6. Na sutrašnjoj utakmici neće biti lagano i ne treba očekivati spektakularnu igru. Mogu samo obećati da ćemo ostaviti srce na terenu i nadamo se da rezultat neće izostati“, rekao je igrač OKK Spars, Adi Zahiragić na danas održanoj konferenciji za medije.

Na samom kraju press konferencije novinarima se obratio i generalni sekretar tima, Admir Sakoč, te iskoristio priliku da se zahvali svim sponzorima i prijateljima kluba na podršci u proteklom periodu.

Riječ je o “Zlatnom sponzoru” - kompaniji BH Telecom, zatim “Srebrnom sponzoru” - Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, “Bronzanom sponzoru” - Opštini Centar, te “Prijateljima juniorskog tima” - kompanijama Hering i Regeneracija.