U znak protesta
129

Košarac odbio usluge Ambasade BiH u Moskvi

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac rekao je da tokom boravka u Moskvi nije prihvatio usluge Ambasade BiH u znak protesta zbog nedavnog ponašanja ambasadora Mustafe Mujezinovića koji se fotografisao na Crvenom trgu sa studentima iz BiH i zastavama sa ljiljanima, čestitajući Dan nezavisnosti BiH.

"Mujezinović je trebalo da bude smijenjen, ali Mladen Ivanić nije imao političke snage i hrabrosti da ovaj slučaj dovede do kraja", rekao je Košarac odgovarajući na pitanje Srne da li će posjetiti Ambasadu BiH u Moskvi.

Fotografija sa istaknutim zastavama sa ljiljanima nastala je nakon što su se studenti iz BiH sastali sa Mujezinovićem u Moskvi. Studenti su, zajedno sa Mujezinovićem, sa Crvenog trga svima u BiH čestitali Dan nezavisnosti BiH.

Ministar vanjskih poslova u Vijeću ministara Igor Crnadak tada je najavio da će o svemu informisati Predsjedništvo BiH koje je nadležno da "sankcioniše ovaj postupak", ali i izrazio sumnju da će Mujezinović biti smijenjen.