Srpska katarza
7

Košarac: Mektićeva izjava o Srebrenici je potvrda izdajničke politike SDS-a

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je da intervju Dragana Mektića za Večernji list predstavlja najsramniju potvrdu izdajničke politike koju više od tri godine u Sarajevu vode kadrovi SDS-a i Saveza za promjene.

Podsjećamo, Mektić je kazao kako "Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici", rekavši kasnije da se u Srebrenici dogodio "stravičan zločin".

Večernji list je na svojoj web stranici objavio audio snimku dijela intervjua u kojem ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić odgovara na pitanje o genocidu u Srebrenici.

"Ova sramna laž Dragana Mektića, koja najdublje vrijeđa osjećanja srpskog naroda i interese Republike Srpske, dokaz je da SDS-ovim kadrovima u zajedničkim institucijama naređenja izdaju Bakir Izetbegović i muslimanska obavještajna služba", istakao je Košarac.

Prema njegovim riječima, Mektić se tako ponaša svaki put i u javnosti izlazi sa onim što mu napiše direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić, te neki drugi istaknuti bošnjački političari.

"Mektiću nije bilo dovoljno da zbija šale i priča viceve o našim herojima i stvaraocima Republike Srpske Radovanu Karadžiću i generalu Ratku Mladiću. Očigledno je spreman da posluša svaki nalog Izetbegovića i vrha muslimanske tajne službe čiji je cilj kriminalizacija, destabilizacija i rušenje institucija RS", rekao je Košarac novinarima u Istočnom Sarajevu.