{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Korupcija se poput raka uvukla u sve pore bh. društva"

F
15.9.2010. u 12:37
0
26
"Korupcija se poput raka uvukla u sve pore bh. društva"
0
"Korupcija se poput raka uvukla u sve pore bh. društva"
Predstavnici 34 nevladine organizacije i 19 političkih stranaka održali su u srijedu u Sarajevu posljednju predizbornu sesiju u sklopu Inicijative "Građani/ke za Evrope" o temi antikorupcije.
Istraživački tim Inicijative je u proteklih šest mjeseci izradio preporuke koje se odnose i na borbu protiv korupcije, a koja je, po zaključcima istraživanja, jedan od osnovnih uvjeta za integriranje BiH u Evropu.

"U BiH se u posljednje vrijeme situacija u vezi s korupcijom pogoršala što je obeshrabrilo investitore i dodatno osiromašilo građane BiH. Korupcija je ušla u sve pore društva, poput raka i građani/ke ove zemlje moraju misliti na ovo kada budu izašli na izbore", poručio je specijalni predstavnik EU u BiH Valentin Inzko.

Prisutnim se obratio i šef operacija i otpravnik poslova Delegacije EU u BiH Boris Iarochevitch koji je istakao da pitanje rješavanja problema korupcije mora biti sastavni dio političkih programa svih stranaka u BiH.

Direktor TIBiH Srđan Blagovčanin potcrtao je značaj dijaloga između civilnog sektora i političkih stranaka kao i činjenicu da je korupcija osnovna prepreka procesa evropskih integracija.

"Nije moguće provesti bilo koju reformu i urediti bilo koju oblast bez prethodnog rješavanja korupcije", kazao je Blagovčanin.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: