{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Korman: MUP RS-a ponudio pomoć u potrazi za Edinom Gačićem

Piše: M. N./Klix.ba
11.2.2019. u 15:18
76
45
Korman: MUP RS-a ponudio pomoć u potrazi za Edinom Gačićem
76
Korman: MUP RS-a ponudio pomoć u potrazi za Edinom Gačićem
Foto: Klix.ba
MUP Republike Srpske pojačao je aktivnosti na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo u cilju pomoći kolegama iz FBiH (MUP-ovima i FUP-u) koji tragaju za višestrukim ubicom Edinom Gačićem.
Zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman i direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum održali su danas sastanak u Sarajevu. Ćulum je kazao kako će pripadnici MUP-a RS učiniti sve što budu mogli da pomognu u ovom slučaju.

"Direktor Ćulum me je kontaktirao prvu noć kada se to desilo i ponudio saradnju na teritorijalnom ograničenju. U stalnom smo kontaktu s načelnikom policije Istočno Sarajevo. Oni će djelovati ukoliko dođemo do saznanja da je osumnjičena osoba prešla entitetsku granicu", kazao nam je Korman.

Operativne detalje nisu mogli podijeliti kako istraga ne bi bila ugrožena.

Snijeg koji jakim intenzitetom pada posljednji sat na području Kantona Sarajevo otežava rad policijskim službenicima na terenu. Na lokacijama koje pretražuju snijeg je već dovoljno napadao i prekrio moguće tragove. Korman poručuje da službenici ostaju na terenu do kraja.

"Mi nastavljamo potragu bez obzira na vremenske uvjete i nećemo stati dok ga ne pronađemo", kazao je Korman.

Osim pripadnika Federalne uprave policije i MUP-a KS, na terenu je danas i 130 policijskih službenika iz MUP-ova svih kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: