Savjet GPBiH
1

Koristite granične prijelaze Zvirići, Orah i Crveni grm kako biste izbjegli višesatna čekanja

Piše: M. N.
GP Gabela (Foto: Arhiv/Klix.ba)
GP Gabela (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U ljetnim mjesecima redovno se stvaraju gužve na graničnim prijelazima na ulazu u BiH i izlazu iz nje. I dalje je najkorišteniji GP Doljani, na kojem se čeka po dva sata i duže, dok se od ove godine kilometarske kolone bilježe i na GP Bijača.

Kako je rečeno iz Granične policije BiH, gužve se bilježe i na prijelazima Gabela polje, Osoje i Izačić. Na GP Gabela polje čeka se blizu 60 minuta, na GP Osoje 40 minuta, a GP Izačić 60 minuta.

"Alternativni međunarodni granični prijelazi prethodno navedeni na jugu BiH su Zvirići, Orah i Crveni grm. Alternativni prijelaz za MGP Izačić je MGP Ripač", kazala je Sanela Dujković, glasnogovornica Granične policije BiH.

Također, manje gužve zabilježene su tokom noćnih sati, dok se najduža zadržavanja bilježe u periodu od petka do nedjelje.

Zbog visokih temperatura savjetuje se putovanje tokom noći, u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima. Svakodnevne informacije o stanju na graničnim prijelazima možete pratiti putem BIHAMK-a te se savjetuje da koristite alternativne granične prijelaze kako biste kraće čekali.