Zadovoljni zbog podrške
230

Korisnici Centra za zdravo starenje u Hrasnici uručili zahvalnicu načelniku Ilidže

B. R.
Načelniku Muzuru uručena zahvalnica (Foto: Općina Ilidža)
Načelniku Muzuru uručena zahvalnica (Foto: Općina Ilidža)
Korisnici Centra za zdravo starenje u Hrasnici uručili su zahvalnicu načelniku Ilidže Nerminu Muzuru (NiP), saopćili su iz Općine Ilidža.

Ovaj centar je danas obilježio prvu godinu postojanja te je napomenuto da je Općina Ilidža u saradnji sa Udruženjem Partnerstvo za javno zdravlje potpisala memorandum o razumijevanju u svrhu uspostavljanja ovog centra.

Tom prilikom predstavnici i korisnici Centra za zdravo starenje su uručili načelniku Muzuru prigodan poklon koji su sami izradili u znak zahvalnosti Općini za podršku u radu ovog centra.

"Zaista mi je zadovoljstvo da prisustvujem ovakvim događajima i drago mi je što imam priliku da se upoznam i družim sa korisnicima ovog centra. Općina Ilidža će nastaviti podržavati rad Centra te smo planirali otvoriti i novi, na drugoj lokaciji na Ilidži shodno zahtjevima građana", kazao je Muzur.

Godišnjica je simbolično obilježena druženjem korisnika kojem je prisustvovao načelnik Općine koji se zahvalio na poklonu i na pozivu povodom obilježavanja godišnjice.

Istaknuto je da se u Centru organizuju i realizuju različite aktivnosti za ovu populaciju - od korektivne gimnastike, kulinarskih aktivnosti, igranje različitih društvenih igri, učenja stranih jezika i rada na računaru, čitanje knjiga, izrada nakita i drugo.

Rad Centra za zdravo starenje u potpunosti finansira Općina Ilidža koja je za ovu namjenu ustupila i općinski prostor, saopćili su iz ove lokalne zajednice.