Nema više nepotrebnih arhiviranja
0
Kopija lične karte samo kada je to zakonom definisano
Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako ja kao obični gradjanin mogu da znam kad je to propisano a kad nije...sta ja sad trebam svakog napadat ko mi trazi tu kopiju (a mozda je u tom slucaju propisano) bez nekog detaljnijeg obrazlozenja ova je inf. suvisna jer i te sluzbene novine na koje se pozivate ja ne mogu da dobijem.. I stvarno policajci pored licne karte traze i adresu gdje zivim, ja da se nesto pobunim bilo bi mi neko d*kanje, kao sto sam se bunio i za pretres auta bez naloga...
IDDEEA je lopovluk i to zadnje vrste! Milione i milione maraka su uzeli a istalirali su sistem koji više ne radi nego radi. Katastrofa!
A da malo istrazite i napisete kad smije i kad ne smije da se trazi. Hajde malo novinari bavite se novinarstvom!
Ako na ličnoj/osobnoj karti ne piše ni adresa ni ime oca, zašto službenici MUP-a traže te podatke?