BiH
0

Kopenhagen: Predstavljen turistički vodič o BiH na danskom jeziku

FENA
Kopenhagen
Kopenhagen
Prvi turistički vodič o Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori na danskom jeziku predstavljen je danas u Kopenhagenu.

Svečanu promociju priredilo je Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Danskoj, u suradnji s uglednim dnevnim listom Politiken, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Veleposlanik Sead Maslo je naglasio zvanicama bogatstvo i raznolikost prirodnih ljepota i kulturno-historijskih znamenitosti kojima obiluje BiH i o kojima vjerno svjedoči ovo izvanredno izdanje lista Politiken.

Maslo je izrazio zadovoljstvo što će ovo do sada nepoznato blago BiH biti pristupačnije turistima i posjetiocima iz Danske i cijele Skandinavije.

Izrazio je spremnost Veleposlanstva BiH u Kopenhagenu da pomogne u organizaciji prezentacije turističkih potencijala BiH Danskoj čiji građani sa sve većim zanimanjem dolaze u BiH.

Svečanoj promociji vodiča i prijemu prisustvovale su ugledne zvanice iz kulturnog i javnog života Kopenhagena, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Danske,Turističke udruge Danske, Međunarodne asocijacije za kulturnu suradnju iz Kopenhagena, Gospodarske komore Danske i Saveza udruženja građana iz BiH, saopćeno je.