|

Konzum u Zenici zatvorio najveći supermarket, u augustu otvorenje Binga

Konzum u Zenici zatvorio najveći supermarket, u augustu otvorenje Binga
1.082
Piše: E. M.
29.7.2017. u 14:42
210
komentara
1k

dijeljenja
1/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
2/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
3/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
4/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
5/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
6/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Jedan od najvećih Konzumovih maloprodajnih objekata u BiH od jučer poslijepodne je zatvoren, a prema informacijama portala Klix.ba na istom mjestu uskoro bi trebao biti otvoren Bingo centar.
Ova informacija za Klix.ba potvrđena je iz više izvora, dodajući da zatvaranje Konzuma u Zenici nema veze sa aktuelnom situacijom i problemima ove firme na tržištu.

Naime, nakon otvorenja Shopping centra "Džananović" prije devet godina poslovni prostor u kojem se nalazio Konzum kupio je tadašnji Hippo Leasing koji je iznajmljivao prostor. Nakon restruktuiranja Hippo grupacije u Addiko banku, odlučeno je da se nekretnine prodaju, tako da je vlasnik prostora u proteklih nekoliko mjeseci postao Bingo.

Prema nezvaničnim informacijama, Bingo bi 4. augusta trebao otvoriti vrata Zeničanima u novootvorenom objektu u Shopping centru Džananović, a za sada nisu poznati detalji.

Konzum je u Shopping centru "Džananović" otvoren 2008. godine uz prisustvo čelnika iz Konzuma BiH i Hrvatske. Bingo već posjeduje manje samoposluge u Zenici te hipermarket u Lukovom Polju koji je nedavno renoviran i koji predstavlja najveći prodajni objekt u Zenici.
Prijavi grešku


Komentari (210)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...