BiH
0

Kontrola vozača pod dejstvom alkohola u RS-u

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sutra će početi akciju kontrole vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola na putevima u tom entitetu, gdje je lani zbog toga isključeno više od 15.000 vozača.

Od ukupno 8.442 saobraćajne nezgode u 2012. godini, čak 1.117 su prouzrokovali vozači pod dejstvom alkohola ili 13 posto.

"S obzirom da je upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i dalje u većoj mjeri prisutna pojava na našim putevima i jedan od faktora koji često dovodi do nastanka saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, potrebno je aktivnosti usmjeriti na sprečavanje, otkrivanje i sankcionisanje ovog prekršaja“, saopšteno je iz MUP-a tog bh. entiteta.

Iz Ministarstva je najavljeno da će policijski službenici Policijske stanice za sigurnost saobraćaja Banja Luka sutra od 15.00 do 18.00 sati na magistralnom putu Banja Luka - Prijedor, u mjestu Ramići, kontrolisati vozače na prisustvo alkohola.

Iz MUP-a apeluju na vozače da budu odgovorni u saobraćaju i da ne voze ukoliko su konzumirali alkohol, jer vožnja pod uticajem alkohola u većini slučajeva ima za posljedicu i nastajanje saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim i poginulim licima.

Akcija kontrole trajaće do 24. februara.