{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kontaktna mreža uz prugu Zenica - Maglaj pod visokim naponom

21.5.2014. u 14:07
39
3
Kontaktna mreža uz prugu Zenica - Maglaj pod visokim naponom
39
Željeznice FBiH upozoravaju stanovništvo koje živi uz prugu Zenica - Maglaj da je kontaktna mreža uz lijevi i desni kolosijek pod naponom od 25.000 volti, te ih moli da budu vrlo oprezni prilikom saniranja svoje imovine da ne bi došlo do ugrožavanja života.
"Ukoliko je potrebno izvršiti radove u blizini kontaktne mreže, molimo stanovništvo da se obrate predstavnicima ŽFBiH i uz njihov nadzor to urade", saopćeno je iz Željeznica FBiH.

Ističe se da su neprekidnim radom na otklanjanju kamenja, blata, balvana i drugog materijala koje su vodene bujice i klizišta nanijeli na prugu, radnici ŽFBiH ostvarili preduvjete da se dionica pruge Zenica - Maglaj - Zenica u narednih dan ili dva u potpunosti očisti i počnu vršiti pripreme za uvođenje laganih vožnji.

Na taj način, ako bi se radovi odvijali po planu, Sarajevo bi se u što skorije vrijeme željezničkim putem povezalo sa Maglajem.

Na pruzi Zenica - Maglaj postojalo je 17 kritičnih mjesta koja su direktno ugrožavala lijevi i desni kolosijek zbog klizišta zemljišta, nanosa materijala i izlijevanja potoka bujičara, kao i pokidane kontaktne mreže.

Ekipe željezničara su danonoćno na terenu i uz svu raspoloživu mehanizaciju rade na otklanjanju posljedica elementarne nepogode. Najteža situacija bila je u mjestima Topčić Polje, Nemila, Kahrimani, Globarica, Mračaj itd.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: