BiH
0

Konsultativni sastanak Dodika i Džombića

FENA
Aleksandar Džombić i Milorad Dodik
Aleksandar Džombić i Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Aleksandar Džombić naglasili su potrebu kontinuiranog socijalnog dijaloga, izrazili zabrinutost kretanjima u realnom sektoru ekonomije i iskazali podršku jačanju tog sektora i poboljšanju položaja radnika.

Dodik i Džombić održali su danas, kako je saopćeno iz kabineta entitetskog predsjednika, redovan konsultativni sastanak, na kojem su razmotrena sva aktuelna pitanja u RS-u.

Zajednički je konstatirano da je politička situacija u RS-u stabilna i da je Vlada preduzela i preduzima sve mjere da bi održala ekonomsku stabilnost u uvjetima globalne finansijske krize, koja se odražava i na RS.

U tom smislu, konstatirano je da je Republika Srpska stvorila pretpostavke za završetak nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata, kao što su: završetak autoputa Banja Luka - Gradiška, koji će biti završen do juna 2011. godine, autoput Banja Luka - Doboj, gdje su u toku aktivnosti oko početka izgradnje, završetak prijevoja Čemerno, nastavak rekonstrukcije Kliničkog centra u Banjoj Luci, nastavak izgradnje bolnice u Bijeljini i rekonstrukcija drugih institucija u oblasti zdravstva, kao i projekt odbrane od poplava, navodi se u saopćenju.

Konstatirano je i da je RS spremna na uvođenje diferencirane stope PDV-a.