{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konsultacije o izmjenama zakona o pristupu informacijama

S
10.5.2013. u 16:19
0
0
Konsultacije o izmjenama zakona o pristupu informacijama
0
Konsultacije o izmjenama zakona o pristupu informacijama
Ministarstvo pravde BiH otvorilo je proces javnih konsultacija u izradi prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH, kojim se sprečavaju nezakonitosti i proizvoljnosti u njegovoj primjeni i omogućava brži i jednostavniji pristup informacijama, u skladu sa međunarodnim standardima i preporukama Savjeta Evrope.
Iz Ministarstva pravde saopšteno je da je posebna pažnja posvećena zaštiti privatnosti kao jednom od osnovnih ljudskih prava, a čiji standardi su definisani Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima UN, Međunarodnim paktom o građanskim i političkim pravima i Konvencijom o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda Savjeta Evrope.

U izradi Nacrta zakona učestvovali su i predstavnici Ministarstva bezbjednosti BiH, Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH i Institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH.

Proces javnih konsultacija biće otvoren do petka, 31. maja, a svi zainteresovani građani i pravna lica mogu učestvovati u izradi pomenutog zakona, te svoje komentare, prijedloge i sugestije dostaviti putem web stranice Ministarstva pravde BiH www.mpr.gov.ba na link "Aktuelni propisi i javne konsultacije".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: