{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Konstitutivna sjednica 30. novembra

S
10.11.2010. u 14:34
0
1
Konstitutivna sjednica 30. novembra
0
Konstitutivna sjednica 30. novembra
Sastanak Kolegijuma odlazećeg saziva Predstavničkog doma i predstavnika stranaka (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Konstitutivna sjednica novoizabranog saziva Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH bit će održana u Sarajevu 30. novembra sa početkom u 12.00 sati, dogovoreno je na današnjem konsultativnom sastanku Kolegijuma odlazećeg saziva Predstavničkog doma i predstavnika stranaka koje će participirati u novoizabranom sazivu.
Prema riječima predsjedavajućeg odlazećeg saziva Predstavničkog doma Nike Lozančića, sa sastanka je upućen poziv svim strankama da do tog datuma pokušaju postići neophodne dogovore kako bi na konstitutivnoj sjednici bili izabrani Kolegijum Doma i komisija za izbor Vijeća ministara.

"Vjerujem da će političke stranke iskoristiti vrijeme do konstitutivne sjednice i da ćemo taj dan u svečanoj atmosferi konstituisati Dom", rekao je Lozančić novinarima.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com

Ukoliko do konstitutivne sjednice ne bude postignut dogovor stranaka o parlamentarnoj većini i izboru Kolegijuma, moglo bi se desiti da sjednica bude prekinuta nakon što poslanici preuzmu mandate, rečeno je ranije Srni u Predstavničkom domu.

Izbor Kolegijuma i komisije za izbor Vijeća ministara, u tom slučaju, bio bi obavljen na nastavku konstitutivne sjednice, za čije je sazivanje preduslov definisanje parlamentarne većine na nivou BiH.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: