Zvanično grad
7

Konstituisano Gradsko vijeće Goražde: Gradonačelnik Ramović trenutak nazvao historijskim

Piše: E. A.
Goražde je od danas i zvanično grad. Na prvoj sjednici koja je bila svečana konstituisano je Gradsko vijeće Goražde čime je i zvanično potvrđena zakonodavna uprava Grada Goražda.

Nakon što su dali svečanu izjavu vijećnici gradskog vijeća su usvojili privremenu statutarnu odluku Grada Goražda te odluku o pečatu Grada Goražda.

"Sretni smo, i svim građanima i svim vijećnicima Gradskog vijeća svim uposlenicima, svima koji nose Goražde u srcu čestitam, jer zaista ovo je veliki trenutak, ovo je historijski dan za Goražde. Dobiti status grada nešto je veliko bez obzira što nekad i mislimo da nije baš tako. Svugdje u svijetu je drugačije kada se pojavi sa statusom grada. Sa druge strane tačno je to da nas i obavezuje da poradimo na ovome što imamo, kao što je infrastruktura, rješavanje deponije, fasade u gradu i toplifikacija i time će zaista konačno biti zaokružen taj dio, a u tom pravcu nastavit ćemo raditi", poručio je Muhamed Ramović, gradonačelnik Goražda.

Čestitke povodom dobijanja statusa grada i konstituisanja gradskog vijeća na sjednicu su uputili Emir Oković, premijer BPK Goražde, Šemso Ferhatović, Jasmin Bešlija i Esad Sudić u ime klubova vijećnika SDA, SDP-a i SBiH.

Ovim povodom sutra je na gradskom stadionu u Goraždu planirana i posebna svečanost za sve građane.