Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Konjicu je napraviti nećete...u to budite sigurni
Treba stati profiterskim i korumpiranim tajkunima da unistavaju nase rijeke, dans Jucer Doljanka danas Neretvica koja jje sljedeca na redu. Ne dozvolimo da se unistavaju prelijepe i prirodne rijeke BiH-a jer staje BiH-a bez njene prirode i rijeka flore i faune. Suprostavimo se svi ovm zlu koje potice od Bicakcica pa nadalje i nedajmo nase rijeke i nasu Neretvicu pusti me da tecem..
Mjestani bi se prvo trebali malo informsati sta je to mini hidroelektrana.
@inbox mini hidroelektrana je totalno unistenje rijeke i rijecnog korita biljnog i zivotinjskog svijeta pametnom dosta..
Još jedna od nedosljednosti ove vlasti. Neko konačno mora izaći pred javnost i jasno reći da se sa termoelektranama ne može još dugo, te da se mora preći na ekološki prihvatljiv način proizvodnje el. energije. U protivnom BiH će vrlo brzo doći u situaciju da neće moći proizvoditi dovoljno el. energije za svoje potrebe, već ćemo morati istu uvoziti, a onda mi ne diktiramo uslove, kao sada kada IZVOZIMO STRUJU PO NIŽOJ CIJENI OD CIJENE ZA STANOVNIŠTVO.
Kad bi čovjek vidio da su te naše rijeke, riječice i potoci čisti, da nisu puni kesa i svakakvog otpada rekao bi: Uredu nemojte praviti. Ali najbolje znamo kakvo je pravo stanje.Mi smo jedan licemjeran munaficki narod. Neko se nije namirio i ovako se dešava narod. Ovo su isto radili Mirzi Teletoviću u Jablanici. Ali on ih nije puno zarezivao. Ja sam iz te struke i kako to da je jedna Austrija i Švicarska puna ovakvih elektrana, a te bi države svako poželio da živi u njima.
@mirage77 gdje to ima i koliko u Svajcarskom i Austriji tih MHC sasvim malo i zaustavljena je gradnja kad se viedjelo koje su posljedice po prirodu biljni i zivotinjski svijet. Dodji na Neretvicu i napij se ciste vode odakle hoces a oni bi da uniste takvu rijeku..nece moci..
Samo hrabro narode, nedajte da vas razdvoje i pisu da stranke imaju veze sa vasim zahtjevima, STOP MI HIDROCENTRALAMA NA NERRTVICI
Mi smo društvo zrelo za propast. To se posebno vidi u ovome elektroenergetskom sektoru. Elektroprivreda BiH u zadnjih 30 godina nije napravila MW novih proizvodnih kapaciteta, bilo kakvih. Naravno tome je najviše doprinjela SDA i njeni nesposobni kadrovi. Ali ovo ponašanje naroda je čista ludost. Neće termo, neće hidro, neće male hidro. Šta trebamo?Uvoziti struju koja će biti duplo skuplja, a proizvoditi će se u nekoj termo ili nuklearki u Ukrajini?
Kako se niko ne buni na otpad klaonica (Maksumić i dr.)? Ja sam jednom kod Žitomislića našao u Neretvi vreću kostiju (velika najlonska vreća).
Svaka cast! Prosle godine u BiH je izdato preko 300 dozvola za izgradnju MHE. Unistavaju ono zadnje sto nam je ostalo a to je suma i voda! I zato..SLOBODA RIJEKAMA!
Kakvu duplo skuplju struju?? Mi proizvodimo dovoljno struje i za izvoz sa postojevim HE druga je atvar sto talovi SDA - HDZ rade na nacin da moramo uvoziti struju iz HR po dosta skupljoj cijeni nego sto mi njima izvozimo zahvaljujuci žutokljuncu i krivoustom