Potrebna hitna operacija
0

FOTO / Konjic: Bolesni dječak Hasan Ćorić otputovao u Zagreb

Sarajevo-x.com
Rano jutros iz Konjica bolesnog dječaka Hasana Ćorića na liječenje u Hrvatsku ispratili su školski prijatelji, vlasnik slastičarne Cup 2 i glavni koordinator "Volontera i prijatelja Konjica".

U Kliničkom centru "Sestre milosrdnice" u Zagrebu ovom dječaku bi trebao biti urađen važan operativni zahvat u piramidi temporalne kosti uz pravljenje plastike defekta iza desnog uha.

Hasanu je do sada u tri navrata operisano desno uho zbog upale s granulacijama. Nova operacija planirana je za 12. juli, iako je prethodno najavljena za 18. juli, ali su ljekari naložili što hitniji dolazak u bolnicu.

Zajedno sa svojim roditeljima, uz obaveznu medicinsku pratnju bolničkim vozilom Opće bolnice Konjic, Hasan je krenuo za Zagreb. Uz velike napore pozdravio je svoje drugove i zahvalio se na ljubavi i podršci koju mu pružaju građani Konjica i volonteri.

"Već desetak dana oko 50 volontera NGG 'Volonteri i prijatelji Konjica', Vijeća mladih, Karate kluba Bošnjak, Karate kluba Igman i Vijeća roditelja I i II osnovne škole prodajom ulaznica za humanitarni koncert 'Za dječaka Hasana Ćorića', planiran na Partizanovu, 14. jula, prikupljaju neophodna novčana sredstva za operaciju. Predviđeni trošak liječenja iznosi oko 1.694 eura na dan, a predviđen je sedmodnevni boravak u intezivnoj njezi nakon operacije. Konačni račun bit će ispostavljen po završetku liječenja prema stvarno izvršenim uslugama", rekao je Adis Muhibić, koordinator akcije.

Račun na koji se vrše uplate dobrovoljnih priloga za liječenje Hasana Ćorića:

PAY DIRECT TO: UniCredit Bank d.d. S.W.I.F.T. Code: UNCRBA22 Adresa: Ulica Kardinala Stepnica bb Mostar IBAN Code. BA39 3386 8028 7084 3257 BENEFICIARY: Ćorić Armana Broj deviznog računa: 40399179101

KM RAČUN: Transakcijski račun: 338 680 217 084 2854 Sa pozivom na broj 40399179000 Svrha uplate: Humanitarna uplata za liječenje Hasana Ćorića.