Konjic
0

Humanitarni koncert za liječenje dječaka Hasana Ćorića

Sarajevo-x.com
U Konjicu, na sportskom igralištu "Partizanovo", u četvrtak od 20 sati održat će se humanitarni koncert za dječaka Hasana Ćorića.

Organizator koncerta je slastičarna "Cup 2", a ovom projektu odazvao se veliki broj građana Konjica.

Hasan Ćorić je 11-godišnji dječak i učenik je Druge osnovne škole u Konjicu. Vrlodobar je učenik. Obolio je od recidivirajućeg turbolentnog bakterijskog meningitisa (upala moždane opne), koja je došla kao postoperativna komplikacija nakon druge operacije masteoditisa (upale kosti na završetku srednjeg uha). Ljekari su utvrdili da je operacija neophodna, a zakazana je za 18. juli u Zagrebu. Za operaciju u centru "Sestre Milosrdnice" potrebno je 12.000 eura, bez daljnih troškova liječenja.

Međutim, Hasanovo stanje se pogoršalo pa je operisan u utorak. Operacija je prošla uspješno, a najvjerovatnije da na ovog hrabrog dječaka neće ostaviti nikakve posljedice.

Njegov otac, Esad Ćorić, je nakon operacije rekao: "Prošlo je bolje nego smo se nadali, hvala Bogu."

Hasan će u centru "Sestre Milosrdnice" ostati još sedam dana, a jedan dan liječenja koštat će oko 1.694 eura. Nakon toga bit će prebačen na drugu kliniku za postoperativno liječenje.

Ovim putem pozivamo sve građane dobre volje da kupovinom karte za ovaj humanitarni koncert pomognu da Hasan ponovo nastavi normalno živjeti. Ulaznice se mogu naći po cijenama od tri i pet KM, a moći ćete ih kupiti prije koncerta ispred sportskog igrališta "Partizanovo".

Mnogo veliki estradni umjetnici odazvali su se ovom projektu, među kojima su Hanka Paldum, Šekib Mujanović, Armin Muzaferija, Amel Ćurić, Berin Buturović i mnogi drugi.

Ako niste u mogućnosti kupiti kartu za ovaj humanitarni kocert, novac za liječenje Hasana Ćorića ovo su računi gdje možete uplatiti svoja novčana sredstva:

PAY DIRECT TO: UniCredit Bank d.d. S.W.I.F.T. Code: UNCRBA22 Adresa: Ulica Kardinala Stepnica bb Mostar IBAN Code. BA39 3386 8028 7084 3257 BENEFICIARY: Ćorić Armana Broj deviznog računa: 40399179101 KM RAČUN:

Transakcijski račun: 338 680 217 084 2854 Sa pozivom na broj 40399179000 Svrha uplate: Humanitarna uplata za liječenje Hasana Ćorića