{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konferencija za izradu procjene ugroženosti od prirodnih ili drugih nesreća

F
2.12.2010. u 08:28
0
0
Konferencija za izradu procjene ugroženosti od prirodnih ili drugih nesreća
0
Konferencija za izradu procjene ugroženosti od prirodnih ili drugih nesreća
Foto: Sarajevo-x.com
Peta planska konferencija - radionica za izradu Procjene ugroženosti BiH od prirodnih ili drugih nesreća bit će održana danas i sutra u Sarajevu u organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH.
Petu plansku konferenciju otvorit će zamjenik komandanta NATO Štaba u Sarajevu pukovnik John Andreas Olsen. Konferenciji će prisustvovati i pomoćnik ministra sigurnosti za zaštitu i spašavanje Samir Agić.

U realizaciju konferencije će biti uključeni i predstavnici Balkanskog instituta za analizu i procjenu rizika iz Beograda, kao konsultant na izradi procjene.

Procjena ugroženosti od prirodnih ili drugih nesreća BiH je jedan od značajnijih dokumenata na čijoj izradi radi Interresorna radna grupa koju čine predstavnici institucija i organa u BiH i eksperti za pojedine oblasti, uključujući i predstavnike međunarodnih organizacija, institucija i agencija.

Izrada procjene ugroženosti je ključna aktivnost s obzirom na činjenicu da je njeno donošenje preduslov za izradu Plana zaštite i spašavanja, te Programa razvoja sistema zaštite i spašavanja BiH, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: