{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konferencija o implementaciji presude u slučaju "Sejdić-Finci"

F
11.10.2011. u 17:06
0
2
Konferencija o implementaciji presude u slučaju "Sejdić-Finci"
0
Konferencija o implementaciji presude u slučaju "Sejdić-Finci"
Fondacija Konrad Adenauer u suradnji s ustavnopravnim komisijama Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH 13. oktobra u Sarajevu organizira konferenciju pod nazivom: "Parlamentarna skupština BiH i implementacija presude u predmetu Sejdić/Finci protiv BiH“.
Implementacija presude je jedan od ključnih uvjeta za daljnji napredak BiH ka Evropskoj uniji. Kako bi se proces izmjene Ustava BiH odblokirao u toku je osnivanje Privremene zajedničke komisije oba doma za izvršenje presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu "Sejdić i Finci protiv BiH".

U saopćenju Fondacije Konrad Adenauer se navodi da formiranje zajedničke komisije predstavlja jedinstvenu mogućnost da se pripreme prijedlozi izmjena i dopuna Ustava i Izbornog zakona BiH.

Glavni cilj konferencije je pružanje mogućnosti bh. parlamentarcima i renomiranim pravnim stručnjacima da diskutiraju o modalitetima implementacije presude.

Učesnici konferencije će biti poslanici i delegati Parlamentarne skupštine BiH, entitetskih parlamenta, suci ustavnih sudova, predstavnici nevladinih organizacija, univerzitetski profesori te drugi gosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: