Formiranje vlasti
545

Konaković tvrdi da na razgovoru s Dodikom nije bilo ultimatuma: Bilo je sve korektno

M. G.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Lider Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković komentarisao je današnji sastanak predstavnika Osmorke sa SNSD-om na kojima se pregovaralo o foormiranju vlasti na državnom nivou u BiH.
Kako je rekao Konaković, razgovori sa delegacijom SNSD-a protekli su "vrlo korektno".

"Svjesni smo da u prvi plan moramo staviti stvari oko kojih se slažemo, u interesu svih naroda i građana koji žive u Bosni i Hercegovini. Zabavne su priče kako je bilo ultimatuma i ispunjavanja želja. Evropska perspektiva Bosne i Hercegovine, ekonomija, energetika, obrazovanje, saobraćajna infrastruktura, neke su od tema o kojim smo razgovarali", naveo je Konaković.

Dodao je da bi "lakše bilo fingirati svađe, ali ništa nam dobro takav koncept nije donio".

Podsjećamo, nakon današnjeg sastanak obratio se i lider SNSD-a Milorad Dodik rekavši da su sa predstavnicima Osmorke razgovarali su o formiranju Vijeća ministara i drugih tijela na nivou BiH.

"SNSD sa svojim koalicionim partnerima, Osmorkom i HDZ-om je definitivno struktura koja će zajedno formirati vlast na nivou BiH. Dogovorili smo se da iduće sedmice timovi koje smo naveli održe sastanke kako bi krenuli u rješavanje pitanja vezanih za privredu i institucionalno kretanje", kazao je Dodik.