Naredni koraci
146

Konaković: Radujem se jačanju saradnje sa Hrvatskom, prihvatio sam i poziv za forum u Turskoj

T. K.
Elmedin Konaković
Elmedin Konaković
Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković oglasio se na Twitteru gdje je objavio da se raduje jačanju saradnje sa Vladom Republike Hrvatske, te da je prihvatio poziv turskog kolege Mevluta Cavusoglua za Diplomatski forum u Antaliji u martu.

Konaković je razgovarao sa hrvatskim šefom diplomatije Gordanom Grlićem Radmanom.

"Zahvaljujem se kolegi Grliću Radmanu na pozivu i čestitkama. Radujem se jačanju saradnje sa Vladom Republike Hrvatske. Stabilnost regiona važna je pretpostavka za razvoj ekonomije", poručio je Konaković.

Naveo je i da je prihvatio poziv ministra vanjskih poslova Turske Mevluta Cavusoglua da prisustvuje forumu u Antaliji.

"Prijateljski razgovor sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske. Prihvatio sam poziv za Diplomatski forum u Antaliji u martu", naveo je.

Podsjećamo, Konaković sastao se i sa ambasadorom Države Palestine i doajenom diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini Rezeqom Namoorom.

On je poželio dobrodošlicu ambasadoru Namooru u Ministarstvu vanjskih poslova BiH i izrazio zadovoljstvo susretom, prvog dana nakon stupanja na ovu funkciju.

Ambasador Rezeq Namoor je, u svoje lično ime i u ime ministra vanjskih poslova Države Palestine, čestitao Konakoviću na imenovanju na dužnost ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i zaželio mu uspjeh u radu, te napredak svim građanima u Bosni i Hercegovini.

Tokom sastanka, ambasador Namoor je informisao Konakovića da će predsjednik i ministar vanjskih poslova Države Palestine narednih dana uputiti pozivnicu ministru Konakoviću da posjeti Državu Palestinu.