O zapošljavanju
244

Konaković poručio SDA: Jedan Narod i pravda vam je nesanica, zamislite da napravimo dva

A. D.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković reagirao je na saopćenje Kantonalnog odbora SDA u kojem mu spočitavaju zapošljavanje kadrova stranke u javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija.
Iz SDA su, naime, naveli da je direktor ViK-a Enver Hadžiahmetović zaposlio šefa izbornog štaba Naroda i pravde i predsjednika Općinskog odbora ove stranke u Starom Gradu Damira Saračevića na Projektu detekcije curenja i smanjenja neprihodovane vode.

"Saračević je jedan od osnivača Naroda i pravde i bit će imenovan na jednu od izvrsnih funkcija u VIK-u. Obnašao je funkciju člana u NO VIK u periodu kad smo zaustavili višegodisnje redukcije u Sarajevu. Desetine članova Naroda i pravde već obnaša odgovorne funkcije jer nam je to pravo pripalo izbornim rezultatom. Podsjećam, 30.000 glasova u KS, samo nekoliko mjeseci nakon što smo formirali Narod i pravdu. Jedina smo stranka koja pored svojih članova na odgovorne funkcije postavlja i nestranačke kadrove. Predstavit ćemo javnosti sve one koje smo imenovali, nakon što završimo kompletan proces", odgovorio je Konaković.

Odgovorio je SDA i na navode da će osnovati novu stranku.

"Tom njenom brojnom korumpiranom dijelu koji vodi procese, jedan je Narod i pravda nesanica, zamislite da napravimo dva? SDA ovo piše dva dana nakon što smo saznali da je u ZZO premijer Zolj zaposlio suprugu uz još neke bučne mlade članove stranke", istaknuo je Konaković.